Select Page

In situ-LandscapeSmall

 

IN SITU: Äänipuutarha/Sonic Greenhouse
Tervetuloa avajaisiin / Welcome to the Opening 

To / Thu 22.9.2016
12.00-15.00
Talvipuutarha / Winter Garden
Hammarskjöldintie 1, Helsinki

FI:
IN SITU on ääni-installaatio, joka muuttaa Helsingin Talvipuutarhan kasvihuoneen jättimäiseksi soittimeksi. Kahden viikon ajan syksyllä 2016 Talvipuutarhan rakenne muuntuu monikanavaiseksi, soivaksi tilaksi. Rakennukseen kiinnitetyt runkokaiuttimet muuttavat seinien lasiruudut kovaäänisiksi. Rakennuksen soiva rakenne, tilan ainutlaatuinen muoto ja resonanssi sekä kaikkialla rönsyävät kasvit muokkaavat kaikki osaltaan tilaan sävelletyn teoksen äänimaailmaa.

EN:
IN SITU is an interactive audio-architectural installation, which transforms the Helsinki Winter Garden greenhouse (Talvipuutarha) into a gigantic musical instrument. For two weeks in the Autumn 2016, the entire glass structure of the Winter Garden is turned into a multi-channel sonic space. Vibration speakers attached to the building’s glass walls convert the glass panels into speakers. The compositional work, the unique architecture and acoustics of the greenhouse, as well as the strong presence of plants all contribute to the creation of an extraordinary soundscape.

More info: sonicgreenhouse.eu

logos